FESTIVAL BARRETINA 2020

Aforament limitat!! Reserva la teva entrada aquí!

 

Cartell

 

Dilluns 03/08/2020 – NÚRIA GRAHAM – Hora: 22.00h Lloc: “El Safreig”, Rupià

Un concert d’aquesta jove viguetana, d’arrels irlandeses i basques, és una experiència digne de ser viscuda. La seva aposta es capaç inclús de millorar l’excel.lència que l’oient ja anticipava després d’haver escoltat els seus temes amb anterioritat. Una veu singular, natural, poderosa, centrada en tot moment en allò més essencial i, potser encara més important, una veu gens impostada; que s’asocia a una insòlita capacitat de crear amb la guitarra nous entorns sonors i permanentment dinàmics. L’efecte que tot això provoca en el públic és impressionant: absorts, ningú s’atreveix a obrir la boca…ni tant sols mentre afina la guitarra. Melodies precises cantades amb una veu sensual, fosca i madura.Sens dubte, Núria Graham és una de les promeses més sòlides de la música jove actual. Talent natural inqüestionable amb una solidesa impressionant com a compositora i intèrpret

http://www.nuriagraham.com/

Dilluns 10/08/2020 – MERITXELL NEDDERMANN –  Hora: 22.00h Lloc: “El Safreig”, Rupià

Provinent d’una família de músics, va començar a tocar el piano de ben petita i als 13 anys va entrar al Conservatori de Barcelona, on completà la graduació amb una Menció d’Honor. Posteriorment va combinar els estudis de clàssica amb els de jazz i música moderna al Taller de Músics. Al mateix any que iniciava els estudis de Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya va obtenir una beca per entrar al Berklee College of Music de Boston, als Estats Units, on va cursar interpretació de piano, entre 2010 i 2014, perfeccionant els estils de jazz, soul, gospel i latin. Va obtenir dos anys seguits el premi Piano Performance Division Award i es va graduar Magna Cum Laude el 2014. En aquest període va tenir l’oportunitat de col·laborar amb músics molt destacats, actuar en sales de renom internacional i participar en enregistraments.

El 13 de març de 2020 va treure un disc en solitari titulat amb cançons en català i en anglès, en les quals expressa les seves emocions més fosques a la recerca de la pau interior i l’acceptació d’un mateix, tot alliberant-se dels sentiments incòmodes. El projecte consisteix en un disc doble, un en format breu i l’altre amb la versió ampliada de les cançons, que conté deu temes i dos interludis de piano

Dilluns 17/08/2020 – UMA – Hora: 22.00h Lloc: “El Safreig”, Rupià

Uma Bunnang, coneguda artísticament com Uma, va llançar el seu primer single “Mockingbird” ara farà dos anys, amb el que ha arribat a acumular, a dia d’avui, més de 350.000 streams a Spotify. La seva música, una simbiosi acurada i fràgil on s’entrelliguen la tradició folk i l’experimentació sonora, hipnotitza amb la seva veu càlida i trasllada a un lloc apart, sense temps ni presses.

Recentment, Uma a passat a formar part del segell londinenc Slow Dance, amb qui a tret el seu primer EP Bel·li. 

https://www.umonski.com/

Dilluns 24/08/2020 – CLARA PEYA – Hora: 22.00h Lloc: “El Safreig”, Rupià

Pianista i compositora, CLARA PEYA és considerada una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l’escena musical del país. Una biografía frenètica que transita entre la música, el teatre i l’activisme i que aquest 2019 ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura i amb el galardó a Millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock per ‘Estómac’ (Satélite K, 2018).

Musicalment, Peya és inclassificable: bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i l’electrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano.

Ella és energia i sentiment en estat pur, sense deixar de banda el crit i el compromís amb la llibertat. Una personalitat artística contagiosa i torrencial que en directe es despulla, es transforma i s’escampa per tot l’escenari i més enllà. La seva forma personal de tocar ha fet que sigui considerada una de les pianistes catalanes més escèniques i transgressores.

Feminista declarada, es defineix a si mateixa com «inquieta, visceral, intensa i transcendent». Clara Peya fuig de tòpics i, sobretot, creu en el poder de l’art per a la denúncia «a la meva música li dic romàntic-contemporània o punki-romàntica». La música ho és tot per a ella, utilitza el piano per a expressar-se, ser lliure i transmetre idees.